VVE Onderhoud

Onderhoud is waardebehoud!
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Wettelijke verplichtingen

Vanaf 1 mei 2008 is het verplicht om een reservefonds in stand te houden voor het plegen van onderhoud. Ook is het sinds 1 januari 2010 verplicht voor VvE’s om zich in te schrijven bij de KvK. Ondanks deze reglementen zijn nog steeds veel VvE’s slapende, wat wil zeggen dat er geen vergaderingen worden gehouden en dat er niet genoeg geld opzij gezet wordt voor (groot) onderhoud en beheer van gemeenschappelijke ruimtes.

Gemeenschappelijke ruimtes, trappenhuizen en liften worden verwaarloosd waardoor de gemeente in kan grijpen en de vereniging zal aanschrijven voor achterstallig onderhoud, mocht er dan nog geen actie ondernomen  zal de gemeente het onderhoud zelf laten uitvoeren en de rekening indient bij desbetreffend VvE. Meestal zal dit ertoe leiden dat de VvE leden ‘onnodige’ hoge kosten moeten maken voor achterstallig onderhoud.

Daarnaast is het uiterlijke vertoon van het gehele pand het eerste wat het oog van een potentieel koper zal zien. Als het gebouw in zijn geheel gebreken vertoont, of niet goed onderhouden is, zal de waarde van uw appartement dalen. VvE onderhoud zal dit verkomen en zal samen met u de kwaliteit van uw vastgoed waarborgen.

U kunt natuurlijk ook gewoon geheel vrijblijvend bellen 0172 21 86 17 of 06 30 67 87 25
U bent hier: Praktische informatie Wettelijke verplichtingen